De training in het kort
Loop je vast in je werk en/of privésituatie? Heb je het gevoel dat belemmerende patronen zich steeds blijven herhalen? Ervaar je fysieke en/of mentale klachten die telkens terugkeren of blijvend lijken? Word je regelmatig getriggerd door een van de volgende vragen:
- Waarom heb ik altijd dat schuldgevoel?
- Waarom kan ik geen nee zeggen?
- Waarom laat ik me steeds overmannen door situaties?
Ben je op zoek naar diepgaand inzicht in jezelf, je relaties of je werk? Ontdek dan de transformatieve kracht van een familieopstelling.
Een opstelling is een bijzondere en effectieve manier om inzicht te krijgen in jouw eigen plek in een systeem en hoe dit zich verhoudt tot de anderen binnen dat systeem. Door met anderen je vraag visueel weer te geven, krijg je inzicht in dynamieken en mogelijke veranderingen. Je ervaart waar de belemmeringen zitten en waarom je steeds terugvalt in bepaald gedrag dat ontwikkeling en groei belemmert. Een opstelling is liefdevol, maar kan confronterend tegelijk zijn. Het is een methodiek die werkt op het niveau van bewustwording. Dynamieken in je systeem worden zichtbaar gemaakt en dat zorgt voor inzicht, acceptatie, compassie en rust. Dit gebeurt in een groepssessie met representanten (dus niet met je echte familie).
Je kunt een opstelling meemaken als representant of als inbrenger waarbij je een persoonlijke vraag inbrengt die je middels een opstelling wilt onderzoeken.
Wat kan je kort samengevat verwachten?
- Ontdek de impact van familiepatronen op jouw gedrag, gevoelens en denkpatronen
- Krijg meer zicht op verborgen blokkades en dynamieken binnen jezelf
- Ontvouw persoonlijke blokkades
- Persoonlijke groei en leiderschap
We gaan binnen de groep in een veilige setting de door de vraagsteller ingebrachte thematiek onderzoeken. Ook voor repressanten brengt het iedere keer nieuwe inzichten, want er zijn vaak parallellen met je eigen belemmeringen. Daarom is het regelmatig representeren ook een manier om aan je eigen belemmeringen te werken.
De opstelling wordt begeleid door Gerard Slagman en Henk Terlouw