Helpende Zorg en Welzijn (i.s.m. Zorgwaard)

Met jouw grote hart en aandacht voor anderen zit je als Helpende Zorg en Welzijn helemaal op je plek.

Niveau
BBL, Niveau 2
Crebo: 25960
Doorlooptijd
1 jaar
Prijs
Cursusgeld 2024-2025: € 295,00. Leermiddelen: € 390,00.
Ineke Breen
Locatiecoördinator Rotterdam
Bel: 085 4838 365 Stuur een bericht

Over de opleiding

Als Helpende Zorg en Welzijn heb je verzorgende, begeleidende en huishoudelijke taken. Je bent geschikt voor het beroep Helpende Zorg en Welzijn als je inlevingsvermogen, geduld en respect voor anderen hebt. Je kunt klantgericht werken, op een goede manier communiceren en je hebt een dienstverlenende houding. 

De vraag naar Helpenden Zorg en Welzijn wordt steeds groter. Niet alleen in de ouderenzorg, ook in de gehandicaptenzorg of als gastouder kun je met deze opleiding goed aan de slag. Je taken zijn veelzijdig, van mensen begeleiden tijdens een activiteit tot mensen helpen bij het wassen en de tillift bedienen.

Intakegesprek

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Vooropleidingseisen

Voor de opleiding moet je minimaal het vmbo (basisberoepsgerichte leerweg) of een mbo-opleiding niveau 1 hebben afgerond. Je kunt je alleen aanmelden voor deze volwassenvariant als je op 1 augustus van het cursusjaar 21 jaar of ouder bent. Voor je aanmelding moet je in het bezit zijn van een leerwerkovereenkomst met je werkgever. Je gaat één dag per week naar school, de overige tijd werk je bij een erkend leerbedrijf.

Start van je opleiding

De opleiding start met introductieactiviteiten om de school en je klasgenoten te leren kennen.

Inhoud van de opleiding

Tijdens de opleiding krijg je als het gaat over persoonlijke zorg theorie ondersteund met praktijkvakken. Daaromheen zul je vooral veel theorievakken krijgen. Je leert meer over het begeleiden van verschillende soorten mensen, en maakt kennis met ziektebeelden, leert hoe je met onbegrepen gedrag omgaat en hoe je een activiteit organiseert en begeleidt. Naast theorie over voeding en ondersteunen bij het wonen, leer je meer over wie je zelf bent en hoe jij op een goede manier met mensen kunt samenwerken.

Na de opleiding

Als Helpende Zorg en Welzijn kun je aan de slag met verschillende doelgroepen zoals mensen met een beperking, ouderen of kinderen. Je werkt in de thuiszorg, een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking, revalidatiecentrum of woon- of zorgcentrum. Maar je kunt ook aan de slag in de kinderopvang of als gastouder aan huis.

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.

Leny is de oudste student van het Hoornbeeck.

“Veel dingen leer je niet op school, maar uit het leven”

Leny de Smit
— Student Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen

Kies jouw startdatum

Leuk dat je je wilt aanmelden voor de opleiding Helpende Zorg en Welzijn (i.s.m. Zorgwaard)

Startdatum:
Locatie:

Je wilt een opleiding gaan volgen bij Hoornbeeck Connect. Voordat je aan de opleiding kunt beginnen, moet je je aanmelden.

Klik op ‘volgende stap’ om meer te lezen over de identiteit van Hoornbeeck Connect.

De identiteit van het Hoornbeeck College

Bij Hoornbeeck Connect is de Bijbel (Gods Woord) richtinggevend voor alles wat we doen. Wat betekent dat precies? Op www.hoornbeeckconnect.nl/over-connect lees je alles over onze christelijk-reformatorische identiteit en hoe deze vorm krijgt in de praktijk.

Belangrijk: bij de aanmelding voor een Connect-opleiding verwachten we dat de deelnemer onze identiteit respecteert.

Aanmelden